Min kundvagn

Mini Cart

4 typer av hundburar - En introduktion för att hjälpa dig hitta den bästa hundburen för dina behov

Ska du välja de billigare hundburarna från SafeCrate eller de dyrare hundburarna från K9 Pro?

Är det pålitligt att välja det billigare alternativet, och behövs verkligen en dyrare bur från K9 Pro? Vi hoppas att du kan få klarhet genom att läsa vår beskrivning av varje hundbursserie.

Vi beskriver de olika typerna av hundburar för att underlätta ditt val. Det är nämligen bara du som vet vad som passar bäst för din hund och bil.

SafeCrate 2. Gen.

Om budgeten är knapp men du ändå vill ha en bra och hållbar hundbur till din hund och bil, då ska du köpa SafeCrate 2. Gen. Hundbur. Den finns i 8 olika storlekar, och du kan vara säker på att du inte betalar för mycket.

SafeCrate 3. Gen.

Om budgeten tillåter det får du mycket mer hundbur om du väljer SafeCrate's uppgraderade 3. Gen. Hundbur. Det är vårt starka rekommendation då den endast kostar lite mer än 2. Gen., men har många förbättringar. Stängerna är runda och kraftigare, och de är fästa med popnit vilket gör att de sitter bättre. Avståndet mellan stängerna är mindre så att hunden inte kan få nosen eller tassen ut mellan dem. Hundburen är helt svart, vilket gör den mer diskret och snygg i bagageutrymmet. Låset på buren har också förbättrats och har en inbyggd säkerhetsmekanism för att förhindra att hunden kan öppna det. En fantastisk hundbur till priset, och vår mest populära serie.

b-safe Elite

Om du vill skämma bort din hund är det b-safe Elite du bör välja. Det är en fantastisk hundbur som du inte kommer att ångra att du köpt. Byggkvaliteten och materialen är toppklass. Den har rundade hörn, finns i många olika storlekar och kommer med gratis tillbehör. Till exempel ingår en halkfri matta i botten av buren som har två funktioner. Hundar kan känna sig osäkra på hala underlag. Med en halkfri matta undviker du att hunden halkar och känner sig otrygg i buren. Dessutom är den väldigt lätt att ta ut och skölja av efter en dag i skogen eller en regnig dag när tassarna är smutsiga. Dessutom gör den halkfria mattan att du enkelt kan lägga en vanlig filt i botten av buren utan att den rullar ihop sig i ett hörn innan hunden har lagt sig.

Under hundburen finns två halkfria klossar som gör att buren står stadigt i bagageutrymmet. Det är särskilt till hjälp om du inte redan har en halkfri bricka i bilens bagageutrymme.

En unik egenskap hos Elite-burarna är att de kan låsas. De är utrustade med ett nyckellås. Du kan, men du behöver inte, låsa buren, och det är något som många kunder uppskattar. Kanske behöver du ha bakluckan öppen en varm sommardag när du tränar? Eller om mamma snabbt går in i affären medan pappa och barnen väntar utanför?

K9 Professionel Dog Transport - eller K9 Pro som vi kallar dem

K9 Pro, som vi kallar det, eller den långa versionen, K9 Professionel Dog Transport, är precis vad namnet antyder. Det är de professionellas val. Det är våra dyraste hundburar, och även om de vid första anblicken kan verka dyra jämfört med våra andra hundburar, behöver du inte förtvivla. De är nämligen betydligt billigare hos oss än en motsvarande hundbur av samma kvalitet skulle kosta i en djuraffär eller specialbutik för hundutrustning.

Så du betalar mer, men du får också mycket mer hundbur för pengarna. Du får en mer säker hundbur med starkare material, som är lättare att rengöra och underhålla, samt har en snygg design.

Stängerna är tillverkade av kraftigare aluminiumprofiler än våra andra hundburar. Sidorna är av aluminiumkomposit. Det innebär att sidorna är en sandwichpanel med ett brandskyddande material i mitten, klätt med aluminium på utsidan.

Stängerna på sidorna och baksidan är horisontella, vilket gör det svårare för hunden att fastna med nosen eller tassen. Dessutom finns det ingen plats på hundburen där avståndet mellan stängerna eller sidorna är mer än 5 cm.

Du får också en kraftig bottenmatta med i priset, som är skräddarsydd för att passa perfekt till hundburen. Det eliminerar den otrygghet många hundar upplever när de går på hala ytor. Samtidigt är det väldigt enkelt och snabbt att ta ut mattan och skölja av den vid smutsiga tassar, skaka ur hundhår eller rengöra hundburen.

Hundburarna från K9 Pro har en nödutgång. Det innebär att om du olyckligtvis skulle bli påkörd bakifrån och bakänden blir intryckt, kan du fälla ned baksätet i bilen och öppna nödutgången för att få ut hunden. Tyvärr har vi haft kunder som har kommit tillbaka och köpt en ny hundbur eftersom de olyckligtvis har varit med om en olycka...

För att säkra hundburen enkelt i bagageutrymmet är hundburarna utrustade med monteringsbeslag. Det innebär att du snabbt och enkelt kan fästa buren i bagageutrymmet med hjälp av några monteringsremmar, så att den inte riskerar att välta eller flyga ut genom bakrutan.

De flesta hundburarna från K9 Pro är optimerade för att bäst utnyttja utrymmet i bilens bagageutrymme. Till exempel är toppen av hundburen smalare än botten. Eftersom många, särskilt nyare bilar, har rundade sidor i bagageutrymmet (vilket gör bilen mer aerodynamisk och oftast snyggare att se på), kan det vara svårt att få en fyrkantig hundbur att passa perfekt längst ut på sidan av bagageutrymmet, eftersom den då skulle stöta mot den övre delen av bagageutrymmets öppning. Det betyder att K9 Pro-hundburarna oftare kan placeras längre ut på sidan i bagageutrymmet, vilket ger dig bättre utrymme för förvaring av andra saker.

Andra modeller har en annan vinkel som gör att du kan utnyttja hela djupet i bagageutrymmet bättre, särskilt i bilar med en mycket lutad bakruta som Audi, Mercedes, men också många nyare bilar som nya Skoda Octavia.

Och om man sätter det lite i perspektiv, är hundburarna verkligen dyra när man tänker på att en hunds livslängd oftast är 8-16 år? Eller i jämförelse med vad en valp kostar?